Notícies

Thursday 11 July 2013

Gràcies Cadaqués!

El 10 de juliol, data límit per retornar els envasos a la prova del Sistema de Retorn d'envasos a Cadaqués, l'experiència pilot ha arribat a la seva fi. La bona voluntat dels cadaquesencs i les cadaquesenques han fet possible l'èxit de la prova, tant quantitatiu com qualitatiu. En breu, es faran públics els resultats de la iniciativa.


Monday 10 June 2013

50.000 envasos recuperats a Cadaqués

La prova pilot del Sistema de Retorn d'envasos ja porta recuperats més de 50.000 envasos gràcies a la col·laboració de tots els cadaquesencs i cadaquesenques.


Saturday 18 May 2013

Cadaqués al 'Escarabajo Verde' de RTVE

El programa de ciència i medi ambient més prestigiós d'Espanya dedica un reportatge de mitja hora a la gestió dels envasos posant com a exemple de bona pràctica Cadaqués i la seva prova pilot del Sistema de Retorn.


Monday 22 April 2013

Més de 3.000 envasos retornats la primera setmana

La prova pilot del Sistema de Retorn d'envasos ja ha complert la seva primera setmana i, gràcies a la participació i al compromís de les cadaquesenques i els cadaquesencs, els resultats estan sent molt satisfactoris.


Monday 7 January 2013

La prova pilot de Cadaqués arriba a la seva fi

El passat diumenge 30 de juny va concloure la prova pilot del Sistema de Retorn d'envasos a Cadaqués, tot i que els envasos és podran retornar fins el dia 10 de juliol. De moment, la xifra globlal d'envasos recuperats arriba fins els 78.697.


Monday 3 June 2013

La comissió de Medi Ambient del Parlament de Catalunya a Cadaqués

La comisisó de Medi Ambient del Parlament de Catalunya visita la prova pilot del Sistema de Retorn d'envasos de begudes a Cadaqués.


Tuesday 28 May 2013

Taps solidaris més retorn d'envasos

Al costat de una de les máquines de retorn automàtic, situada al Novavenda de Cadaqués, es recullen taps per col·laborar amb una causa solidària: recaptar fons per ajudar a en Josep Guardiola, 'Pepillo', un nen malalt de la província.


Tuesday 16 April 2013

El Sistema de Retorn ja funciona a Cadaqués

El 15 d'abril ha vist la llum la prova pilot del Sistema de Retorn d'envasos de begudes. Els Cadaquesencs es converteixen així en pioners a la Meditèrrànea. Us expliquem en 10 passos com funciona el sistema.


Friday 28 June 2013

Visita del Secretari General de Medi Ambient a Cadaqués

Josep Enric Llebot, secretari de Medi Ambient del Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, ha visitat la prova pilot del Sistema de Retorn d'envasos de Cadaqués en la seva última setmana de funcionament.


Thursday 6 June 2013

Cadaqués als informatius de La Sexta

El passat dissabte, els informatius estatals de La Sexta és van fer resó del èxit de la iniciativa del Sistema de Retorna d'envasos de Cadaqués.


Tuesday 21 May 2013

El procés de recuperació dels envasos

En un Sistema de Retorn, com el que s'està provant a Cadaqués, el material aconseguit de llaunes i ampolles és de la primera qualitat i pot ser reciclat en d'altres envasos de begudes. Així és el procés que fa d'un envàs usat un nou envàs, una realitat que amb el sistema actual de contenidors és impossible.


Friday 12 April 2013

Tot preparat per a l'estrena del Sistema de Retorn el 15 d'abril

A partir de dilluns, els deu establiments col·laboradors ho tindran tot disposat per començar a demanar i retorna el depòsit de cinc cèntims per les llaunes i envasos de plàstic de menys de tres llitres d'aigua, cervesa, refres i suc.


Saturday 22 June 2013

Els ens municipalistes visiten Cadaqués

Representants de les entitats municipals catalanes han visitat Cadaqués per conèixer el Sistema de Retorn i els aventatges que suposa pels gestors locals.


Monday 3 June 2013

Cadaqués, protagonista per a l'Agència EFE

L'Agència EFE dedica un reportatge complet a Cadaqués com a exemple en la gestió dels residus d'envasos de begudes a través de la prova pilot del Sistema de Retorn.


Wednesday 24 April 2013

Què se'n fa dels envasos recuperats a Cadaqués?

Tots els envasos retornats a la prova pilot del sistema de retorn d'envasos de begudes de Cadaqués es recuperen en les millors condicions pel seu posterior reciclatge.


Friday 5 April 2013

Carta de l'alcalde Joan Figueres als cadaquesencs i cadaquesenques

Vos vull anunciar amb molta il·lusió que a Cadaqués s’iniciarà, es proper dia 15 d’abril, una prova pilot de retorn d’envasos de begudes d’un sol ús.