Carta de l'alcalde Joan Figueres als cadaquesencs i cadaquesenques

Friday 5 April 2013

Vos vull anunciar amb molta il·lusió que a Cadaqués s’iniciarà, es proper dia 15 d’abril, una prova pilot de retorn d’envasos de begudes d’un sol ús. Tindrem la satisfacció d’ésser pioners i convertir-nos en es primer poble de l’Europa mediterrània en implantar aquest sistema.

Amb aquest sistema de retorn, quan comprem una beguda en ampolla de plàstic o en llauna a ses botigues de Cadaqués, deixarem un dipòsit de 5 cèntims i al retornar l’envàs a qualsevol de ses establiments col·laboradors et retornaran es 5 cèntims.

Aquesta prova pilot, que durarà fins el 30 de juny, significa una millora ambiental molt important, ja que vol aconseguir reciclar pràcticament la totalitat de ses envasos de begudes que consumim. As països on està implantat es reciclen fins el 98% d’envasos de begudes. Així podem triplicar es nivells de recollida selectiva i millorar la qualitat des materials recollits.

A més, amb la implantació des sistema de retorn d’envasos, ajudarem a tenir un entorn més net. Donant un valor econòmic a l’envàs de beguda, serà més difícil de trobar-ne d’abandonats al poble, a ses plages o al Parc Natural del Cap de Creus, espais únics que volem continuar protegint.

Amb aquesta carta, vull agrair públicament es compromís i sa col·laboració des comerços col·laboradors i animar-vos a participar, ja que no funcionarà si no comptem amb sa col·laboració i sa participació de la població i des visitants. Per presentar-vos aquest projecte us convidem a l’acte que tindrà lloc es proper dissabte 30 de març a les 11h al Passeig, on podreu informar-vos de la iniciativa, disfrutar d’un taller de manualitats pes més petits i gaudir d’una estona de música en directe.

Durant 3 mesos serem el mirall de molta gent i pobles. No podem fallar cadaquesencs.

Thursday 11 July 2013

Gràcies Cadaqués!

El 10 de juliol, data límit per retornar els envasos a la prova del Sistema de Retorn d'envasos a Cadaqués, l'experiència pilot ha arribat a la seva fi. La bona voluntat dels cadaquesencs i les cadaquesenques han fet possible l'èxit de la prova, tant quantitatiu com qualitatiu. En breu, es faran públics els resultats de la iniciativa.


Monday 7 January 2013

La prova pilot de Cadaqués arriba a la seva fi

El passat diumenge 30 de juny va concloure la prova pilot del Sistema de Retorn d'envasos a Cadaqués, tot i que els envasos és podran retornar fins el dia 10 de juliol. De moment, la xifra globlal d'envasos recuperats arriba fins els 78.697.