La prova pilot de Cadaqués arriba a la seva fi

Monday 7 January 2013

El passat diumenge 30 de juny va concloure la prova pilot del Sistema de Retorn d'envasos a Cadaqués, tot i que els envasos és podran retornar fins el dia 10 de juliol. De moment, la xifra globlal d'envasos recuperats arriba fins els 78.697.

Des d'aquest 1 de juliol, les llaunes i ampolles de plàstic d'aigua, refresc, cervesa i suc han deixat de tenir un dipòsit de cinc cèntims. És el primer pas per a la conclusió de la prova pilot del Sistema de Retorn d'envasos de begudes d'un sol ús de Cadaqués, que fins el dia 10 de juliol estarà activa. Els envasos ja no es vendran amb dipòsit, però fins a aquest 10 de juliol els usuaris tindràn temps per recuperar els cinc cèntims de les begudes comprades amb anterioritat.

 

Des del 15 d'abril fins al 30 de juny, Cadaqués ha recuperat 78.697 envasos, aconseguint així una matèria primera d'una qualitat única a Espanya i evitant així que el 80% d'aquests envasos hagin anat a parar a abocadors i incineradors, ja que la recollida selectiva d'aquests residus a la localitat ampurdanesa és del 20%. De totes maneres, les xifres finals i les conclusions de la prova pilot es faràn públiques a partir del 15 de juliol.

 

Un dels últims visitants a aquesta prova pilot ha estat precisament el director de l'Agència de Residus de Catalunya, Josep Maria Tost, que va podre comprovar en primera persona l'exitòs funcionament del sistema a Cadaqués.

Thursday 11 July 2013

Gràcies Cadaqués!

El 10 de juliol, data límit per retornar els envasos a la prova del Sistema de Retorn d'envasos a Cadaqués, l'experiència pilot ha arribat a la seva fi. La bona voluntat dels cadaquesencs i les cadaquesenques han fet possible l'èxit de la prova, tant quantitatiu com qualitatiu. En breu, es faran públics els resultats de la iniciativa.


Friday 28 June 2013

Visita del Secretari General de Medi Ambient a Cadaqués

Josep Enric Llebot, secretari de Medi Ambient del Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, ha visitat la prova pilot del Sistema de Retorn d'envasos de Cadaqués en la seva última setmana de funcionament.