Què se'n fa dels envasos recuperats a Cadaqués?

Wednesday 24 April 2013

Tots els envasos retornats a la prova pilot del sistema de retorn d'envasos de begudes de Cadaqués es recuperen en les millors condicions pel seu posterior reciclatge. 

Primer de tot, es recullen dels establiments col·laboradors i s'etiqueten per identificar la seva procedència i el tipus de material.

Un cop a la planta, els envasos s'identifiquen i classifiquen per procedir a la seva compactació.

En el final del procés, els envasos compactats es converteixen en materia prima de primera qualitat de diferents materials. El seu preu de mercat és molt superior al material aconseguit de la separació en contenidors ja que la seva qualitat és molt superior.

Gràcies a la eficiència del procès, els envasos recuperats poden convertirse en nous envasos i així tancar un circle on no hi ha necessitar de malbaratar ni nova materia prima ni energia.

Thursday 11 July 2013

Gràcies Cadaqués!

El 10 de juliol, data límit per retornar els envasos a la prova del Sistema de Retorn d'envasos a Cadaqués, l'experiència pilot ha arribat a la seva fi. La bona voluntat dels cadaquesencs i les cadaquesenques han fet possible l'èxit de la prova, tant quantitatiu com qualitatiu. En breu, es faran públics els resultats de la iniciativa.


Monday 7 January 2013

La prova pilot de Cadaqués arriba a la seva fi

El passat diumenge 30 de juny va concloure la prova pilot del Sistema de Retorn d'envasos a Cadaqués, tot i que els envasos és podran retornar fins el dia 10 de juliol. De moment, la xifra globlal d'envasos recuperats arriba fins els 78.697.