El Sistema de Retorn ja funciona a Cadaqués

Tuesday 16 April 2013

El 15 d'abril ha vist la llum la prova pilot del Sistema de Retorn d'envasos de begudes. Els Cadaquesencs es converteixen així en pioners a la Meditèrrànea. Us expliquem en 10 passos com funciona un sistema que ja des del primer dia ha tingut una gran acollida.

1. Compra un envàs de plàstic de menys de tres llitres o llauna a un dels 10 establiments col·laboradors.

2. Observa quines són les begudes amb dipòsit de cinc cèntims que estan marcades en els prestatges. Són les ampolles de plàstic de menys de tres llitres d'aigua. 

3. Les llaunes de cervesa.

4. Les llaunes o ampolles de refrescs.

5. I les ampolles de plàstic de sucs (els brics estan exclosos).

6. Un cop consumit, pots retornar l'envàs de manera manual o a una de les dues màquines automàtiques que hi ha a Cadaqués.

7. En funció dels envasos retornats rebràs un tiquet amb 5 cèntims per envàs que es decomptarà a la propera compra a qualsevol dels establiments o que es bescanviarà per diners a la caixa.

8. L'envàs queda compactat i separat en funció del material, cosa que millora la qualitat del material reciclat que s'aconsegueix amb els envasos.

9. Els envasos es transporten en boses amb etiquetes que faciliten el procés de triatge i reciclatge i que permeten saber quins i quants envasos s'han recuperat a cada establiment.

10. Un cop tractats, els envasos es converteixen en bales de materia primera de alta qualitat que es pot tornar a emprar per a fer nous envasos.

Thursday 11 July 2013

Gràcies Cadaqués!

El 10 de juliol, data límit per retornar els envasos a la prova del Sistema de Retorn d'envasos a Cadaqués, l'experiència pilot ha arribat a la seva fi. La bona voluntat dels cadaquesencs i les cadaquesenques han fet possible l'èxit de la prova, tant quantitatiu com qualitatiu. En breu, es faran públics els resultats de la iniciativa.


Monday 7 January 2013

La prova pilot de Cadaqués arriba a la seva fi

El passat diumenge 30 de juny va concloure la prova pilot del Sistema de Retorn d'envasos a Cadaqués, tot i que els envasos és podran retornar fins el dia 10 de juliol. De moment, la xifra globlal d'envasos recuperats arriba fins els 78.697.