Tot preparat per a l'estrena del Sistema de Retorn el 15 d'abril

Friday 12 April 2013

A partir de dilluns, els deu establiments col·laboradors ho tindran tot disposat per començar a demanar i retorna el depòsit de cinc cèntims per les llaunes i envasos de plàstic de menys de tres llitres d'aigua, cervesa, refres i suc.

El proper 15 d'abril, Cadaqués posarà en marxa la primera prova pilot d'un Sistema de Retorn d'envasos per a begudes d'un sol ús a un municipi de Catalunya.

A les 11 hores, al teatre Art i Joia del municipi alt empordanès, Francesc Giró, adjunt a la direcció de l'Agència de Residus de Catalunya, Mercè Girona, presidenta de la Fundació per a la Prevenció de Residus i Consum, i Joan Figueras, alcalde de Cadaqués, donaran el tret de sortida al projecte en una breu conferència explicativa.

L'acte serà seguit per un breu tour pels establiments col·laboradors, tant els de recollida manual com els de recollida automàtica, per mostrar el funcionament del sistema. El retorn simbòlic del primer envàs de la prova pilot el farà l'alcalde del municipi acompanyat del ciutadà més ancià de Cadaqués i el seu nét. 

 

Thursday 11 July 2013

Gràcies Cadaqués!

El 10 de juliol, data límit per retornar els envasos a la prova del Sistema de Retorn d'envasos a Cadaqués, l'experiència pilot ha arribat a la seva fi. La bona voluntat dels cadaquesencs i les cadaquesenques han fet possible l'èxit de la prova, tant quantitatiu com qualitatiu. En breu, es faran públics els resultats de la iniciativa.


Monday 7 January 2013

La prova pilot de Cadaqués arriba a la seva fi

El passat diumenge 30 de juny va concloure la prova pilot del Sistema de Retorn d'envasos a Cadaqués, tot i que els envasos és podran retornar fins el dia 10 de juliol. De moment, la xifra globlal d'envasos recuperats arriba fins els 78.697.